Bejelentés
MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Kulfi 1 nap bejelentette ,hogy különleges mutatványra készül.Messze földről sereglettek hozzá az emberek,csak hogy láthassák.Kulfi törökülésben várta őket a dombtetőn,lába előtt a kígyókosárral.Megkérte közönségét imádkozzanak érte,nehogy megmarja őt a kígyó,majd nagy levegőt véve vékonyka,bűvös csengésű dallamot csalt el a furulyából.Telt múlt az idő,ám semmi sem történt.Vajon képes lesz-e a hatalmas Kulfi előcsalogatni a kígyóját a kosarából?A közönség izgatottan fészkelődött.Érdekes mutatványt vártak ezért a rengeteg pénzért,amit a belépőként fizettek.Már éppen kifogytak volna a béketűrésből,mikor egyszerre csak hopp!A kígyó kidugta a fejét a kosár felcsapódó fedele alól.Testét fekete-sárga ,négyszög alakú foltok díszítették,és megbűvölten tekergőzött a furulya hangjára.Hűűűűhaaa- ámult el a tömeg.Vajon hogy csinálja ezt Kulfi.??
A kígyó teljes hosszában előbújt a kosárból és már javában Kulfi előtt táncolt,amikor a Kígyóbűvölő előrehajtotta fejét .A tömeg feszülten várta ,hova vezet ez a vakmerőség.Kulfi kinyújtotta a nyakát és homlokon csókolta a kígyót.Erre senki sem számított.A nagy Kulfi csak úgy játszik a halállal!
Egyetlen kisfiú akadt csupán ,aki egykedvűen szemlélte a mutatványt.
Egy nagydarab hölgy terebélyes hátsója mögé szorulva nem igen nyílt jó kilátása.Kisurrant hát a közönség közül,és felmászott egy magas fa csúcsára.Innen aztán kitűnően láthatta a furulyázó Kulfit.A kígyó csábosan illegette magát,a tömeg pedig megbabonázva bámult.Hirtelenjében nem is lehetett eldönteni ,kit bűvölt el jobban Kulfi:a kígyóját vagy a közönséget.A kisfiú ebben a pillanatban azt is észrevette,hogy Kulfi segédje ,Dodo ott sompolyog a közönség között.mire készülhet?Káprázott talán a fiú szeme.Vagy csakugyan a nézők zacskói tűnnek el a Dodo köpenyének bő ujjában?
-Nézzétek tolvaj!-rikkantott a fiú.
-Hallgass fiú!-förmedt rá az egyik asszony.-Elrontod a mutatványt!
Később a fiú a sátorhoz osonva látta,ahogy Kulfi és Dodo megosztoznak a lopott szerzeményen.Kulfi mellett ott hevert a kés,mivel a kígyó méregmirigyét kivágták,és a cérna ,amivel az állat száját varrta össze.
Azóta-folytatta a mesemondó-a fiú óvakodik a hízelkedő ,hamisan mosolygó tömegektől, ahogy a tévútra csábító hazug emberektől is.Magasabb vidékeket keresett,ahonnan jobb a kilátás.Szóról szóra így is esett - fejezte be a mesemondó- Én voltam az a kisfiú. Azóta a saját szememmel nézek és a saját képességeimben bízom:bizony mindenkinek így kellene tennie.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!